Pidemmän aikaa on mietityttäneet lisäaineet, ekologisuus ja luonnonmukaisempi elämä. Kuukauden verran olen katsellut ruokien tuoteselostuksia ja vältellyt lisäaineita, lukenut pari kirjaa ja seurannut useita blogeja. Shampoo vaihtui luonnollisempaan, sertifioituun ja samalla meni vaihtoon muukin kosmetiikka. Tosin vanhat purkit ja purnukat aion käyttää loppuun.

Painoakin riittää pudotettavaksi ainakin 30 kiloa, ja senkään jälkeen en ole mikään hernekeppi. Joten ruokavalioonkin pitäisi kiinnittää huomiota. Laihdutuskuureilla on ollut vaikka kuinka monta kertaa ja tuloksen voi arvata. Joten luettuani monen laihduttaja onnistumistarinoita päätin etten ala laihdutuskuurille vaan koitan muuttaa elämäntapani terveellisimmiksi.

Facebookissa törmäsin haasteeseen Lihaton tammikuu. Ja ajattelin kokeilla. Siitä innostuneena päätinkin aloittaa samantien. Lihaa en kauheasti ole syönyt muutenkaan, joten ongelmia en usko siinä tulevan. Eli tammikuun aikana en syö lihaa, kanaa, kalaa tai kananmunia. Maitotuotteista en luovu, paljon en niitä käytä mutta jonkinverran kuitenkin. Tammikuun jälkeen saatan ottaa kananmunat ja kalan enemmän ruokavalioon. Suunnittelemaan minä olen tosi hyvä, saas nähdä miten käy käytännön kanssa.

Ostin ennen joulua 3 kiloa punajuuria ja niitähän on vieläkin jäljellä vaikka kuinka. Eilen tein punajuuripastaa Helsingin Sanomista löytämäni ohjeen mukaan. Ei kovin kevyttä mutta hyvää. Tuota siis tänään lounaaksi. Tulostelin myös nipun muita kasvisruokaohjeita, joita aion kokeilla. Tänään taidan tehdä kikhernesalaattia.

Saas nähdä jaksanko / muistanko ottaa kuvia kokkailuista. Mitään reseptiblogia en tästä aio tehdä, enkä tiedä muutenkaan minkälainen tästä tulee mutta sen näkee sitten. :) Kaikenlaisia ahaa-elämyksiä on varmaan luvassa, minulle siis. Ensimmäinen olkoon se että tilasin itselleni idätysastian.